affiliate

Viral markedsføring

av tonny on 26/02/2009

Viral markedsføring er flott. Det kan gjøre deg ganske mye rikere nesten over natta hvis du treffer riktig, men jeg skal ikke snakke om å lage viralt materiale her. Hvis jeg var flink til det ville jeg vel ikke sittet her og skrevet denne posten nå 😀 Men det jeg kan litt om, og det jeg skal snakke om her er hvordan man genererer trafikk fra andre sitt virale materiale.

Du må være rask og du må ha evnen til å finne topp materiale før det blir viralt. La oss ta for oss virale videoer som et eksempel. Hvis en video som er postet på Youtube gjør det veldig bra og genererer mange visninger så kan du regne med at den vil gjøre det bra på sider som Digg og Videosift også. Hvis en video gjør det godt på Googles movers and shakers liste så kan vi regne med at det er en kommende stjernevideo som folk er interessert i å se. Når videoen gjør det bra på Youtube og Google, hvorfor skulle de ikke da gjøre det bra på andre nettsteder?

Det jeg har gjort på noen prosjekter er å ta en posisjon som mellommann. Jeg tar videoen fra en person og viser den til andre via mitt eget nettsted. Grunnen til at jeg bruker videoer som eksempel her er at man som regel ikke behøver å tenke på copyright, videoer lar seg lett inkludere på nettstedet og det er allerede en stor etterspørsel etter gode og underholdende videoer.

Du trenger å ha et øye for det gode materiale, den gode videoen. Det behøvs en del research og øvelse, men det er ingen heksekunst. Du trenger bare å vite om hva som virker og om hva som ikke virker. Sjekk hvilke videoer som kommer på forsiden av Videosift for eksempel. Se om du kan spotte noen trender. Prøv så å finne lignende videoer på Youtube og bruk dem før noen andre legger dem inn på Digg.

Ved å bruke denne metoden har jeg nådd forsiden på store nettsteder dag etter dag og generert store mengder trafikk. Og det beste av alt er at denne metoden kan gi deg massevis av innlinker. Nettstedene mine fikk ofte PR6/7.

{ 0 kommentarer… legg til en }

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate