affiliate

Tjen penger på adsense

av tonny on 22/03/2009

Det er mange måter å tjene penger på adsense. Den mest vanlige er vel å klistre nettstedet sitt fullt med adsensereklamer og håpe på at flest mulig klikker på dem.

Noen webmastere blir litt for ivrige og setter opp adsense på måter som ikke Google er særlig glad i. Og det er i forbindelse med det at det faktisk går an å tjene penger, ikke for den som bryter adsense TOS, for han mister kontoen sin, men for den som oppdager det.

Jeg for min del bruker som regel bare å surfe videre når jeg ser en side med adsense som bryter Googles TOS, jeg er stort sett adsenseblind uansett.  Og Google finner ut av det selv tenker jeg. Og lev og la leve osv. Men en kamerat av meg kjøper mye adwords og han liker slettes ikke at nettsteder bryter med adsense TOS (terms of service). Slik virksomhet koster ham og tusenvis av andre annonsører millioner av kroner så når han oppdager slikt så melder han fra. En gang meldte han fra til annonsøren istedenfor til Google. Annonsøren takket kameraten min og klaget så til Google og fikk tilbakebetalt titusenvis av kroner.

En stund senere fikk kameraten min en telefon hvor han ble bedt om å oppgi kontonummeret sitt. Og voila, noen dager senere sto det 5000 kroner på kontoen som takk for at han avslørte adsensesvindelen.

Det er visstnok en del personer som gjør dette på fulltid og tjener gode penger på det. Det aner meg at de er litt mer skamløse enn kameraten min og faktisk spør annonsøren om å få “takk for hjelpa”.

Og slik kan man også tjene penger på adsense 🙂

Og her kan man kose seg med julemat 🙂

{ 2 kommentarer… les dem eller skriv en selv }

skogtrollet 03.26.09 at 00:58

Hehe interessant. Men jeg gidder ikke å være noe sladrehank altså. Jeg skjønner ikke helt hvordan de som kjøper adwords plass, taper penger på at folk bryter tos.

tonny 03.26.09 at 15:25

Tre eksempler på at de som kjøper adwords taper penger hvis publisheren bryter TOS:
– At publisher plasserer et bilde av en naken dame klin inntil annonsen fører ofte til at den besøkende klikker på annonsen uten egentlig å være interessert. Den besøkende er egentlig mer interessert i bildet og tror at han klikker på noe som er relatert til bildet. Altså taper annonsøren penger.
– At publisher plasserer kun adsense annonser på en side fører til at den besøkende for å komme videre ikke har annet valg enn enten å klikke på tilbakeknappen i browseren eller å klikke på en annonse. For å komme videre klikker de fleste på en annonse selv om de ikke er interessert. Altså taper annonsøren penger.
– At publisher setter inn teksten “klikk her” rett over an adsenseannonse fører til at mange klikker uten egentlig å ha den helt store interessen for produktet. Altså taper annonsøren penger.

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate