affiliate

SEO for googles bildesøk – Google images

av tonny on 10/03/2009

For en stund siden hadde jeg to blogger som omhandlet samme tema. Jeg brukte WordPress til dem og begge hadde sånn nogenlunde lik SEO. De hadde stort sett samme mengde innlenker osv.

En av bloggene begynte etterhvert å få masse trafikk fra Google images. Bloggen fikk 500-1000 besøkende fra Google images hver dag. Det var en hyggelig overraskelse for meg fordi jeg hadde ikke gjort noe spesielt for å få det til. Hvorfor kom den trafikken uten at jeg hadde gjort noe ekstra SEO?

Jo, fordi bloggposten og bildet hadde et spesielt format. Temaet var 3gp. Bildet var plassert midt i teksten (som hadde en passelig tetthet av ordet 3gp), filnavnet på bildet var 3gp.gif, bildet hadde alt tag “3gp” og bildefilen var lenket direkte til (direkte lenke til www.nettsted.com/images/3gp.gif).

For mer info om SEO for googles bildesøk kan man lese Google support
Hvis du føler at de besøkende fra Google images ikke konverterer er det  mulighet for å sende dem til en landingsside hvor du målretter annonser til dem. Du kan bruke denne koden under her i .htaccess for å sende dem videre, men annonsene må være veldig målrettede for at det skal være noen vits i. Husk at de besøkende forventer et bilde og ikke annonser så for å gi dem det de vil ha så kan du legge inn bildet på landingssiden også.

RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://images.google.com/imgres
RewriteRule ^Folder/upload/[^.]+.jpg$ http://yoursite.com/Folder/page.cgi [R=301,L]

{ 4 trackbacks }

Ankertekst i tekstlinker mye bedre enn bildelink med alt-tag? - Webforumet.no - Webmaster forum
29.04.09 kl. 13:27
Informasjon om Bilder. Hjelper det? - Webforumet.no
09.06.09 kl. 22:57
Seo for bilder og video - Webforumet.no
18.02.10 kl. 22:52
Alt og title tags, og SEO - Webforumet.no
10.10.10 kl. 09:41

{ 2 kommentarer… les dem eller skriv en selv }

geir ellefsen 03.10.09 at 12:07

title-taggen på img bør også brukes.

tonny 03.10.09 at 13:58

Takk geir, title-taggen kan absolutt brukes. Helt objektivt sett burde det være SEO metode nummer 1 på bilder, men spammere kan lett misbruke den så den er ikke verdt all verden.

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate