affiliate

Metallsøker/Metalldetektor – kjøpstips

av tonny on 27/06/2013

Hva bør man se etter ved kjøp av metallsøker?

Metallsøking er utvilsomt en svært spennende og begivenhetsrik hobby som stadig flere fatter interesse for, og på et eller annet tidspunkt faller det seg naturlig å gå til det skritt å selv investere i en. Først og fremst må man bestemme seg for hvilke bruksområder den skal dekke. Skal man kun søke etter bestemte typer metaller i bestemte miljøer, eller skal den være til mer «all round» bruk. Kanskje skal den brukes profesjonelt. Kort sagt, man kan ikke alltid få i både pose og sekk, og det er med metallsøkere som med det meste annet – man får det man betaler for.

Skal man bare ha en metallsøker, eller metalldetektor som det også kalles, som ungene kan leke seg litt med på stranden mens mor og far slapper av og slikker litt solskinn, eller skal man satse seriøst og tilbringe mange timer sammenhengende ute i all slags vær og forhold, og kanskje under alle typer temperaturer. I førstnevnte tilfelle vil det holde i massevis med en rimelig modell som tåler en støyt men ikke nødvendigvis er særlig diskriminerende på hvilke metaller den slår ut på, mens i sistnevnte vil man nok foretrekke en modell som både er vanntett og solid, og hvor man i tillegg kan skifte deler og komponenter hvis de går i stykker, eller simpelthen hvis man ønsker å oppgradere den, uten nødvendigvis å skulle ut og kjøpe en ny.

Har man tenkt seg å utføre søk i elveleier bør søkeren være vanntett. I det minste bør søkehodet være det. Og da ikke bare regntett, men forseglet så den tåler å være under vann i lengre perioder om gangen. Har man bare tenkt seg å bruke den på land kan man til de fleste modellene få spesielle regntrekk man kan trekke over, for på den måten å gjøre den mere motstandsdyktig mot fuktighet. Disse trekkene kan også være hendige i spesielle støvfulle miljøer, som for eksempel på tørr mark eller på stranden.

Man må også passe på man får en metallsøker med den batterikapasiteten man har behov for. Ingenting er så kjedelig som å måtte stanse hver halvtime for enten å lade opp eller bytte batterier på metalldetektoren. Enkelte modeller kan i nødstilfeller også bruke standardbatterier, men ett eller flere reservebatterier er alltid kjekt å ha.

Vet man ikke riktig hva slags metallsøker man leter etter, eller hvor, anbefales det å henvende seg til en av de mange metallsøkerforeningene eller klubbene som finnes og spørre der. Der treffer man likesinnede som mer enn gjerne deler av sine kunnskaper, og er man heldig kan man sikkert bli med ut på tur og prøve noen av de forskjellige modellene som finnes, slik at man får en viss følelse med hva det er man egentlig ønsker seg og er ute etter.

Det finnes også en rekke gode og informative sider på internett, både av leverandører, produsenter og ikke minst brukere, som i høyeste grad er verdt å lese på, og skulle man være i tvil om noe eller ha andre spørsmål er de aller fleste mer enn villige til å gjøre sitt ytterste for å besvare disse.

Red.anm: Vi har laget nettside for ProCollector.no og dette var et kjøpstips fra dem 🙂

{ 0 kommentarer… legg til en }

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate