affiliate

Hvorfor det er bedre å være affiliate enn å tjene penger på adsense og annen PPC

av tonny on 02/03/2009

Her om dagen så kjøpte jeg endel trafikk med adwords. Trafikken som annonsene genererte sluset jeg til en landingsside hvor jeg selger noen produkter. Dette kan være litt tricky å gjøre, men har du lært matteleksa di + har riktig nisje så går det bra 🙂 Så jeg kjøpte adwords på en del sider hvor de kjører adsense. Betalte for noen klikk og solgte noen produkter. Jeg tjente litt penger og var fornøyd. MEN. Hvorfor i all verden kutter ikke websidene jeg annonserte på ut mellommannen (Google) og selger produktet selv?

Har du tenkt på det? Hvorfor annonserer folk med adsense? Hvorfor betaler de 1 – 25 kroner for hvert klikk? Hvordan kan de ha råd til det? Jo, svaret er enkelt. De får mere tilbake fra den besøkende enn det de har betalt. Disse annonsørene selger et produkt eller en service eller de sender folk til affiliatesiden deres slik som jeg gjorde. Så hvis du har et nettsted med adsense på, hvorfor vil du la den verdifulle besøkende klikke seg bort fra siden din til et sted han kjøper en vare når du kunne ha konvertert ham selv.

Ta en titt på adsenseannonsene dine. (Ikke klikk på dem, skriv inn urlen manuelt). Hva selger disse firmaene? Finn ut om du kan selge disse varene selv via et affiliateprogram.

Den berømte affiliaten Shoemoney har dette å si om adsense på blogger.

{ 3 kommentarer… les dem eller skriv en selv }

Peppo 03.03.09 at 12:07

Problemet er å få affilatelinkene til å konvertere. Jeg synes det er mye enklere å tjene penger på Adsense, da jeg får betaling uansett om kunden kjøper eller ikke.

admin 03.03.09 at 16:22

Utfordringen er å finne gode nok affiliateprodukter, ikke å få de til å konvertere. Ja, det må til en del jobbing for å finne de rette produktene, men klarer du å finne dem så er fortjenesten mye større enn ved å bruke adsense. Google har vært utrolig dyktige med adsense og hvordan de presenterer fortjenesten til oss webmastere. Man kan sitte å se fra time til time at summen på dagens inntjening går oppover. Dette virker slik på oss publishere som varm kumøkk virker på fluer. Vi kan ikke motstå det :D. Men i det lange løp er vi bedre tjent med å bruke affiliateprodukter. Tenk på muligheten for å selge forskjellig produkter i hver post på bloggen din. Tilpass produktet etter innholdet i posten.

Peppo 03.03.09 at 18:33

Lettere Internasjonalt med Clickbank etc, synes det er litt mindre å velge i her til lands. Jeg sliter med å få alt fra Tradedoubler til å konvertere.

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate