affiliate

Hjelper nofollow linker på Googlerankingen din?

av tonny on 24/03/2009

Bare sånn i tilfelle du ikke vet hva nofollow er; Les mere her

For å gjøre en lang historie kort er nofollow på web en atributt som ser slik ut: rel=”nofollow”. Den ble introdusert for å bekjempe kommentarspam blandt annet på blogger. Linker som bruker denne atributten har ikke noen effekt på Googles Page Rank.

Jeg har ikke vært noen stor fan av nofollow, nå har det gått tre år og ser vi noe mindre comment spam på blogger for det? Nei. Det slo feil og i tillegg blir vi nå bedt om å bruke nofollow på alle linker vi ikke stoler på. I verste fall blir du beskyldt for å selge linker og du mister den hardt opptjente Page Ranken din. Heh, det som er litt morsomt oppi det hele er at du ganske sikkert vil fortsette å klatre på søkeresultatene til Google selv om de helt klart har gitt deg en straff for å ha vært slem. Den før så grønne og fine PageRank baren i browseren er nå grå, men du stiger på rankingen, morsomt. 😀

Vel, til saken. Jeg sjekket Google webmaster tools her om dagen og så at Google viste meg nofollow linker der (Google webmaster tools viser deg de fleste linkene Google vet om i motstning til om du søker etter linker på Google, f.eks. med link:nettsted.no). Så Google vet helt klart om disse nofollowlinkene. Så vi vet at nofollowlinker ikke påvirker PageRank, men påvirker de søkeresultatene? For en stund siden ville jeg sa ja bare på mistanke og kvalifisert gjetting. Men så dukket det opp noe interessant.

På et black hat forum var det flere som fortalte om et verktøy som var konstruert for å spamme et spesielt PHP skript. Det som var pussig her var at selv om absolutt alle de tusenvis av linker dette verktøyet produserte var nofollow lenker så kunne spammere ranke godt på søkeresultatene til Google. Hvem vet hvor lenge rankingen varer/varte, men man kunne tydeligvis se resultarer på kort sikt.

Så det er ikke sikker tat nofollowlinker er så ille allikevel. Så neste gang du kan få deg en kvalitetsnofollowlink så ta den, ikke bare surf videre og tenk at den er ubrukbar.

PS. Her er en bra Firefox plugin som har spart meg masse tid, den viser hvilke linker som er nofollow på siden du besøker. http://www.quirk.biz/searchstatus/ Denne addonen er også god for mye annet bra, test den.

{ 3 kommentarer… les dem eller skriv en selv }

Thailand 03.26.09 at 14:37

Alle linker er jo i bunn og grunn gode linker, om de gir deg SEO effekt er det jo selvsagt bare pluss, men en bør tilstrebe seg å få ut linker der det er mulig, da klikket trafikk er vel så relevant trafikk (forutsatt at du har en god og beskrivende ankertekst) som trafikk fra organisk søk.

Når det gjelder verktøy for å se hvilke linker som er nofollow kan jeg også anbefale SEO Quake (google it!), da du i tillegg til denne innstillingen også får PR, indekserte sider i google, yahoo og msn, alexa rank og nøkkelord tetthet på ditt nettsted (+ mange funksjoner som jeg sikkert ikke bruker).

tonny 03.26.09 at 15:32

Slik sett er kommentaren til “Thailand” over her et godt eksempel på hva man kan gjøre. Og slike kommentarer med god informasjon slettes ikke av web mastere og bloggere, de er til nytte, en vinn-vinn situasjon. Bloggen får god info og den som kommenterer får en nofollow link. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at å bruke et nick som “Thailand” er litt vel opplagt. Man kan bruke mindre opplagte varianter som Thaigutten, Thailandskongen eller andre nick som har et litt mere personlig preg. Jeg syns det er hyggeligere å lese blogger som mennesker og ikke firmaer har kommentert på.

Blondina 03.29.09 at 23:51

Hehe, ja hva med denne da? Jeg synes den ble både relevant og personlig.

Ps. takk for firefoxpluginen 🙂

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate