affiliate

All PR er god PR

av tonny on 06/04/2009

All PR er god PR sies det. Vel, om det er sant eller ikke skal jeg ikke si, men dårlig PR kan definitvt være veldig positivt. Og hvorfor det?

For noen år siden så jeg en undersøkelse som fortalte at èn misfornøyd kunde forteller om opplevelsen sin til 10 venner og bekjente. Disse igjen forteller det til 5 andre. Hvis du lar nok kunder bli misfornøyde vil du skape en viral boom og dette kan skape nok misnøye til at du går konkurs eller lign. Så ingen vil vel at en slik negativ viral boom skal treffe dem? Eller?

Når det kommer til innlinker finnes det ikke noe som heter negative innlinker, all linking inn er postivt for ranking m.m. Hvis jeg lager en link til yahoo med teksten “yahoo suger” så vil den linken være positiv for yahoo fordi de får mere link juice. Altså bra for SEO. De kan til og med ranke på søkeordet “yahoo suger”.

Det var noe lignende som hendte meg.Jeg skrev en boggpost om hvordan man kan tjene penger ved å gå på finn.no og få gratis varer i “gibort” seksjonen. Jeg skrev om at man kan hente gratisting i nærheten av der man bor og så legge dem ut igjen for salg på finn.no så fort man har hentet dem. Den som er rask og følger godt med på finn.no kan tjene gode penger på dette.

Vel, nok om det. Det var utrolig mange mennesker som syntes at bloggposten min var uetisk, de mente at man ikke skulle ta gratistingene for så å selge dem, at det gikk utover de som virkelig trenger gratisting.  Ja, det er vel sant, men det er ikke poenget her. Det som skjedde var at jeg fikk utrolig mange innlinker til den bloggposten fra andre blogger som skrev negativt om meg. Det førte selvfølgelig bare til at min post ranket høyt på Google SERP.

Noe annet man kan gjøre i en bloggpost er å rakke ned på f.eks. vegetaroppskrifter og si at alle slik oppskrifter smaker dårlig. Da vil man få lenker fra sider som tilhører ihuga vegatarianere… Bruk fantasien.

Altså, negativ PR gjorde bankkontoen min noe større 🙂

{ 1 trackback }

Anonymous
29.11.10 kl. 00:03

{ 0 kommentarer… legg til en }

Skriv en kommentar

Du kan bruke disse HTML taggene og attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Previous post:

Next post:

affiliate